הצפרדע מציגה את גרסה 20 – הנה כל מה שחדש
הצפרדע מציגה את גרסה 20 – הנה כל מה שחדש

3.ניתוח N-Gram (צפיפות מילות מפתח)

N-Gream הוא מודל שפה שמאפשר למצוא מילים וביטויים בעלי משמעות בתוך טקסט (מידע נוסף בויקיפדיה).

המשמעות בפועל היא שאתם יכולים לקבל רשימה של ביטויים שחוזרים על עצמם באופן אוטומטי בלי להזין אותם באופן ידני ולראות מהי הצפיפות שלהן. בפועל מדובר במעין זיהוי אוטומטי של מילות מפתח.

הצפרדע מציגה את גרסה 20 – הנה כל מה שחדש

היום יש פחות משמעות לצפיפות המדויקת (אחוז הופעות) של מילות מפתח בעמוד, אבל אם אתם רוצים לקדם מילה מסוימת, רצוי שהיא תופיע לפחות כמה פעמים בתגי המטא, הכותרות וכמובן גוף הטקסט.

עוד דבר מעניין שאפשר לראות הוא האם יש קישור מכל אחד מהביטויים האלו וכך למצוא הזדמנויות ליצירת קישורים פנימיים.

4.צפייה מרוכזת בקישורים על פי טקסט הקישור (אנקור טקסט)

עד היום היה אפשר לראות את טקסט הקישור בטור נפרד ברשימת הקישורים שמובילים לעמוד הנוכחי מעמודים אחרים (Outlinks) או הקישורים מתוך העמוד הנוכחי לעמודים אחרים באתר (Inlinks). אפשרות חדשה היא לראות רשימה של קישורים מקובצים על פי טקסט הקישור.  זו עוד תכונה שימושית מאוד למי שרוצה לשפר את מבנה הקישורים הפנימיים באתר שלו. יש גם אפשרות לסנן החוצה קישורים שמפנים לאותו העמוד בו הם נמצאים (Self Referencing) או קישורי NoFollow (למרות שבדרך כלל אין סיבה להשתמש בהם בתוך אתר…).

5.פליטת פחמן דו חמצני

אוקי, אנחנו יודעים שזה נשמע מוזר… אבל מסתבר שיש כיום פרויקט בשם CO2.js שתפקידו למדוד את פליטת הפחמן הדו חמצני שנוצרת עקב כל פיסת מידע שנשלחת דרך הרשת.

סביר להניח שכל עוד אתם לא חברה עם שרתי ענק כמו גוגל, פייסבוק או אמאזון, המספרים האלו לא יהיו משמעותיים עבורכם, ולכן הם משמשים בעיקר לצרכי מחקר ולעודד באופן כללי להשתמש בפחות משאבי רשת. אחרי הכול, עמוד ארוך ומסורבל עם הרבה קוד יהיה “מזהם” יותר מעמוד קומפקטי עם קוד יעיל.

לסיכום

אין ספק שהגרסה החדשה של Screaming Frog מציעה כמה חידושים מעניינים מאוד, במיוחד למי שרוצה לחזק את “הדבק” הפנימי של האתר שלו באמצעות קישורים פנימיים, אבל גם למי שמעוניין למצוא דרכים חדשות לרתום את הבינה המלאכותית לטובתו.