מדד הליבה INP – מה בדיוק הוא בודק באתר שלכם ולמה הוא חשוב?
מדד הליבה INP – מה בדיוק הוא בודק באתר שלכם ולמה הוא חשוב?

אז מהם בכל זאת ההבדלים בין המדדים?

לעומת FID, INP מודד את כל האינטראקציות בעמוד ולא רק את האינטראקציה הראשונה. בכך למעשה הוא מציג לאלגוריתם של גוגל תמונה כללית טובה יותר לגבי מהירות התגובה של העמוד. הוא גם מדויק יותר מבחינה מדידת הזמן עצמו, אך כאן אנחנו כבר נכנסים למונחים מעט טכניים…

כמו כן, INP הוא למעשה מעט סלחני יותר. אם ב-FID דיברנו על זמן תגובה של פחות מ-100 מילישניות, כאן הממוצע צריך להיות 200 מילישניות. זמן תגובה של מעל 500 מילישניות כבר נחשב לבעייתי.

כיצד ניתן לשפר את ה-INP?

את כל מדדי ה-Core Web Vitals ניתן למדוד בכלי של גוגל בשם Pagespeed Insights. הכלי מציג את תמונת המצב של האתר שלכם באופן ברור למדי גם למי שאינו מפתח בעזרת צבעים שונים. אם כל המדדים שלכם בעייתיים רצוי לבצע פעולות כלליות לשיפור מהירות האתר. לדוגמה, אם אתם עובדים בוורדפרס, יש כמה דברים שאתם יכולים לעשות כמו לכבות אפקטים בתבנית שלכם ולבדוק אם ישנם תוספים שניתן להסיר מבלי לפגוע בפונקציונליות של האתר. מלבד זאת כדאי כמובן לצמצם את הגודל של התמונות הקיימות ואלו שתעלו בעתיד. אם גם לאחר מכן מדד ה-INP נשאר בעייתי, רצוי לפנות אל מפתח חיצוני (או חברת בניית האתרים שלכם) כדי שיבדקו מה אפשר לעשות. לגוגל יש פורטל שלם למפתחים עם עצות קונקרטיות לגבי כל אחד מן המדדים.