קידום אתרים » בלוג » אופטימיזציית ערוץ יוטיוב – איך עושים והאם כדאי?
אופטימיזציית ערוץ יוטיוב – איך עושים והאם כדאי?
אתר יו-טיוב הוא עדיין האתר הפופולארי ביותר ברשת להעלאת סרטונים "רגילים" (בניגוד לטיקטוק למשל, שם הסרטונים הם קצרים במיוחד).
בעיקרון, אם יש לכם חשבון גוגל, אתם יכולים להעלות את הסרטון הראשון שלכם בכמה לחיצות פשוטות על העכבר. עם זאת, יצירת ערוץ ואופטימיזציה שלו לפני שאתם מתחילים להעלות סרטונים היא עדיפה מכיוון שהיא תגדיל את מספר הצפיות שיגיעו מחיפושים בגוגל, יו-טיוב וכמובן ממי שיירשם לערוץ עצמו.
איך פותחים את הערוץ ועושים לו אופטימיזציה ראשונית?
לחצו על תמונת הפרופיל שלכם (במקרה הזה פתחנו חשבון חדש ולכן היא פשוט האות "e") ולאחר מכן על "יצירת ערוץ":
נתחיל עם ההתאמה האישית של הערוץ. זה המסך הראשון שאמור להופיע לכם. אם הוא לא מופיע, לחצו שוב על הלוגו שלכם (כמו בתמונה), בחרו ב-"הערוץ שלך" ואז לחצו על הכפתור הכחול בצד שמאל שכתוב עליו "התאמה אישית".
במסך הזה יש לנו כמה אפשרויות שכדאי להכיר:
1.טאב הפריסה (הכי ימני) – מאפשר לעצב את עמוד הבית ולקבוע איזה סרטון ברירת מחדל יופיע למנויים ולמי שלא מנוי. לדוגמה, אפשר להעלות סרטון בשם "ברוכים הבאים לערוץ" למי שאינו מנוי. אם הגולש הוא כבר מנוי, ניתן להעלות סרטון בסגנון "מה חדש בערוץ".
בנוסף, תוכלו להכניס לכאן רשימות השמעה (Playlists) או סרטונים ספציפיים אחרי שיצרתם אותם.
2.מיתוג – בדומה לפייסבוק, ניתן להוסיף תמונות פרופיל (ברירת המחדל היא האות הראשונה של שם הערוץ), תמונת באנר (כותרת / קאבר) וסימן מים לסרטונים, כך שלא יוכלו להעתיק אותו.
3.מידע בסיסי – כאן אתם קובעים את ההגדרות הראשוניות של העמוד. למרות המילה "בסיסי" הן למעשה קריטיות עבור האופטימיזציה:
תיאור הערוץ – רצוי לשלב מילות מפתח עם טוויסט שיווקי וגם לתת לקוראים לדעת מי אתם על מנת ליצור להגביר את האמינות שלכם.
למטה יותר: כאן ניתן להוסיף כמה קישורים לאתר שיופיעו בתמונת הכותרת. אלו הם לא קישורים רגילים שמעבירים "כוח" לאתרים, ולכן אין טעם להשתמש בהם רק כדי לחזק את הדירוגים של אתרים שלא קשורים לעסק או למותג שלכם.
לבסוף, תוכלו להעתיק את כתובת הערוץ כדי להפיץ אותה ולהוסיף את הדואר האלקטרוני שלכם.
דגשים להעלאת סרטון
העלאת סרטון היא תהליך פשוט למדי ובדרך כלל מספיק לעקוב אחרי ההוראות על המסך. עם זאת, יש כמה דגשים שחשוב לנו לתת לכם:
שדות השם והתיאור – כמו בתיאור הערוץ, שלבו כאן מילות מפתח (בלי להגזים). בתיאור נסו גם להיות מעט שיווקיים. זכרו שרק שתי השורות הראשונות (פחות או יותר) של התיאור מופיעות מתחת לסרטון כברירת מחדל. לכן, אם אתם רוצים להוסיף קישור למקום רלוונטי, עשו זאת כאן.
תמונה ממוזערת – אם התמונה שיו-טיוב מציע לכם מתוך הסרטון לא נראית לכם (למשל, אתם רוצים להוסיף טקסט על גבי התמונה) – יש לכם אפשרות להעלות אחת מן המחשב.
תחת "הצגת פרטים נוספים" יש לכם כמה אפשרויות נוספות:
- עבור אופטימיזציה, תוכלו לשלב תגים נוספים שיצביעו על השיוך של הסרטון לנושאים שונים. גם כאן אל תגזימו עם כל מיני שגיאות כתיב, שימו לב כיצד מתויגים סרטונים נוספים הדומים לזה שלכם.
- תגובות – האם התגובות יהיו פתוחות? אם מדובר בנושא נפיץ, אפשר לקבוע שהאישור יהיה ידני.
- קטגוריות – רצוי לשייך את הסרטון לקטגוריות של יו-טיוב.
מסך הרכיבים (יופיע לאחר מסך ההעלאה הראשי) – זהו מסך שמאפשר לכם לחבר את הסרטון עם סרטונים אחרים או להוסיף כפתור רישום לערוץ למסכי סיום. קישורים לאתרים חיצונים דורשים תנאי סף ולכן הם לא זמינים עבור ערוץ חדש.
מסך החשיפה (לאחר מסך הרכיבים) – כאן תוכלו להפוך את הסרטון לפרטי או להגדיר שיעבור זמן מסוים עד שיהפוך לציבורי (לדוגמה, אם אתם שבהתחלה רק משתמשים שמגיעים מרשימת תפוצה יוכלו לראות אותו).
אחרי העלאת הסרטון
לכל סרטון יש מסך Analytics ובו תוכלו לראות נתונים כגון מאילו מקורות הגיעו אליו, דרך אילו מילות מפתח ואיזה אחוז מהגולשים נשאר לראות אותו עד הסוף או עד לנקודה מסוימת. מסך זה יהיה זמין רק לכם דרך כפתור Analytics בסרטון עצמו (אליו תוכלו להגיע דרך "הספרייה שלי").
לסיכום
למרות שקל מאוד לקפוץ על ההזדמנות ולהעלות את הסרטון הראשון שלכם בכמה לחיצות, שווה להשקיע כמה דקות באופטימיזציה בסיסית של הערוץ שלכם כדי לתת לו אופי וליצור עקביות גם בסרטונים שתעלו לאחר מכן.