קידום אתרים מקומי

למי קידום אתרים מקומי פחות מתאים?

קידום אתרים מקומי פחות מתאים לנותני שירותים שלא תלויים במיקום. בקטגוריה הזו נכנסים נותני שירות בתחום הדיגיטל כמו מעצבים גרפים, בוני ומקדמי אתרים (כמובן… 😉), עורכי וידאו ועוד.  עם זאת, במקרים מסוימים עדיין אפשר להכניס אותם למפות גוגל במידה והם מוכנים לספק את הכתובת שלהם. בנוגע לאתרי מסחר אלקטרוני ועסקים שפועלים בעיקר באינטרנט, ניתן לרשום אותם כעסקים מקומיים אם יש להם מחסן או נקודת שירות.  ההחלטה הסופית היא בכל מקרה בידי גוגל. לפעמים היא לא מאשרת קטגוריות מסוימות שהן פתח לספאם.

אז איך זה עובד?

בוודאי כבר יצא לכם לראות מעין "בלוק" שמופיע כשאתם מחפשים קטגוריה של עסקים באזור שלכם (אפילו בלי להוסיף לשאילתה שם של יישוב או אזור).  ברגע שאתם מחפשים קטגוריה שיכולה להתאים לעסקים מקומיים, גוגל סורק את כל המאגר של הרשומות המקומיות שנמצאות אצלו ומחזיר את העסקים הכי רלוונטיים על סמך פרמטרים כמו קרבה, ביקורות והאמינות של העסק (תכף נגיע לזה). בדרך כלל מוצגים רק שלושת העסקים הכי רלוונטיים, אבל הגולש יכול ללחוץ על "מקומות נוספים" ולהרחיב את הרשימה. ברשימה המורחבת אפשר ללחוץ על העסק ולראות את הפרופיל המלא שלו.

קידום אתרים מקומי

אם מחפשים עסק ספציפי שיש לו פרופיל מקומי, הפרופיל שלו יוצג במקום בולט יותר.

איך מאמתים את הבעלות על העסק?

גוגל מציעה כמה דרכים לאמת את העסק ובמקרים מסוימים היא עשויה לדרוש מכם לעשות שימוש בכמה שיטות. הנה השיטות הכי נפוצות:

  1. אימות באמצעות סרטון
  2. אימות דרך שיחת טלפון או SMS
  3. שיחת ווידאו בלייב מול נציג של גוגל

אפשר גם לאמת מספר של סניפים כאשר אלו תחת אותו פרופיל עסקי. האלגוריתם של גוגל עשוי לדרוש יותר משיטת אימות אחת אם הוא יגיע למסקנה שמדובר בעסק בקטגוריה בעייתית או אם לחשבון יש היסטוריה בעייתית של אימות עסקים קודמים.  מדובר בנושא שעשוי להיות די מורכב במקרים מסוימים, אם אתם מסתבכים, יש תיעוד רשמי של גוגל.

איך יוצרים פרופיל איכותי

ההבדל בין עסק שיקבל חשיפה גבוהה לבין עסק שיקבל חשיפה נמוכה נעוץ הרבה פעמים במידת ההשקעה  בפרופיל. למשל:

  • תיאור מקורי שנותן דגש גם לייחוד של העסק (אפשר לשלב מילות מפתח)
  • פרטי יצירת קשר וכתובת מדויקת
  • שעות פעילות
  • מאפיינים מיוחדים של העסק או של האזור בו הוא נמצא. למשל, האם יש חנייה, הסדרי נגישות, קבלת קהל


העלאה של תמונות מתוך העסק ומחוצה לו כדי להגדיל את האמינות שלו.

אם יש שינויים בעסק, חשוב מאוד לעדכן אותו מכיוון שגוגל מעדיף להציג עסקים שיש עליהם מידע מעודכן (במיוחד מאז הקורונה). למעשה, אפילו אם אתם סוגרים את העסק זמנית, כדאי לכם לעדכן את גוגל.

הנה דוגמה לפרופיל מלא ומושקע:

קידום אתרים מקומי

הוספת ביקורות

עוד פקטור סופר חשוב הן הביקורות. מסעדות או מתחמי בילוי בדרך כלל זוכים להמון ביקורות מגולשים שגוגל מזהה שהיו במקום, אבל אם מדובר על בעלי מקצוע, הדרך הכי טובה לקבל ביקורות היא לתת ללקוחות שלכם קישור לכתיבת ביקורת.

מוטב שיהיה מספר גבוה של ביקורות עם התפלגות הגיונית של דירוגים מאשר מעט ביקורות מעולות (5 כוכבים). הקישור נמצא בפרופיל העסק שלכם. כמובן שגוגל אוסרת על מתן תמריצים מיוחדים או הטבות לא הוגנות תמורת כתיבת ביקורות חיוביות, וכמובן שאנחנו ממש לא ממליצים ללכת ולקנות ביקורות בפייבר…

אתם יכולים להגיב לביקורות וכדאי מן הסתם לענות לכל הביקורות (גם לרעות) באופן ענייני. במקרים מסוימים אפשר לבקש להסיר את הביקורת, כשגוגל מדגישה שהיא לא יכולה לאמת עובדות ולנסות להחליט "מי צודק". הביקורת תוסר רק עם יש בעיה של ממש כמו טקסט בעייתי או הכפשה של ממש.

מה עוד יכול לדחוף אתכם למעלה?

בסופו של דבר גוגל מחפש עסקים אמינים שגולשים נוטים להשתמש בהם. לכן ככל שעסק מוזכר ביותר מקומות אחרים באינטרנט, כך האמינות שלו בעיני גוגל גדלה. שימו לב שאזכור (Mention) לא חייב להיות קישור. לדוגמה, גם פרופיל ציבורי ופעיל ברשת חברתית מוכרת יכול לעזור. מה שכן חשוב הוא שפרטי העסק יהיו זהים בכל המקומות. מדובר בשם, כתובת ומספר הטלפון שלו, או בראשי תיבות NAP.

עוד פקטור חשוב הוא מדיה שגולשים אחרים תורמים לעסק. אתם יכולים לבקש מלקוחות לצלם את העסק ולהעלות את הצילומים או הסרטונים כשהם רואים אתכם בגוגל.

מעבר לכך יש רובריקה של הוספת שירותים ומוצרים שחשוב למלא. באופן הזה גוגל יכול להציג עסקים רלוונטיים גם אם הם לא הכי קרובים למיקומו של הגולש מבחינת הקטגוריה הכללית שאליה הם משתייכים.

הקשר בין קידום אתרים קלאסי לקידום אתרים מקומי

גוגל רומזת שקיים קשר בין קידום האתר שלכם לבין הדירוגים המקומיים שלו. זאת למרות שאין חפיפה מלאה בין האלגוריתמים. מן הסתם היא לא מפרטת, אבל סביר להניח שפקטורים כמו תנועה לאתר מתוך גוגל, ביקורות בתוך האתר וכמובן קישורים מספריות ואינדקסים משפיעים לטובה הן על האתר והן על המיקום של העסק אליו הוא מקושר במפות.

לסיכום

קידום אתרים מקומי מתייחס בדרך כלל לקידום על גבי מפת גוגל, כאשר התוצאות מופיעות כבלוק של עסקים שונים בתוצאות החיפוש של גוגל.

עסקים שנותנים שירות בבית העסק או באזור גאוגרפי מוגדר יכולים להנות מהרבה חשיפות ולידים פוטנציאלים אם יפתחו את הפרופיל עסקי שדרוש כדי להופיע בבלוקים האלו.

כדי ליצור פרופיל איכותי, חשוב שיהיה כמה שיותר מפורט, כולל תמונות שאתם (בעלי העסק) צילמתם בעצמכם.

מעבר לכך חשוב שהעסק יופיע עם הפרטים המזהים שלו במקומות אחרים ברשת (כולל בפרופילים ברשתות חברתיות).

עוד אלמנט חשוב מאוד הן הביקורות. אם העסק שלכם הוא לא עסק מהסוג שהרבה לקוחות עוברים בו בכל מקרה (כמו מסעדה), עודדו את הלקוחות הקבועים שלכם לכתוב ביקורת. גוגל מסתכל לא רק על הדירוג עצמו, אלא גם על מספר הביקורות. 

מעבר לכל זאת, זכרו שקידום אתרים מקומי לא מחליף קידום אתרים קלאסי ועסקים שיש להם אתרים שנמצאים במקומות גבוהים בגוגל בדרך כלל גם ייהנו מדירוגים גבוהים בחיפוש המקומי.