קידום אתרים » בלוג » העברת אתר לקלאודוויז (Cloudways)
העברת אתר לקלאודוויז (Cloudways)
קלאוודוויז (Cloudways) היא אחד השמות החמים ביותר בעולם אחסון האתרים ויש לכך לא מעט סיבות:
בראש ובראשונה מדובר על חברת אחסון בענן. למה הכוונה "אחסון בענן"? הרי כל חברות האחסון מאחסנות את האתרים שלנו על שרתים שיכולים להיות בקצה השני של העולם, לא?
התשובה היא שהענן מאפשר לאחסן את האתר על מספר שרתים שונים וכך להגדיל או להקטין את חבילת האחסון שלכם, כמו גם לשנות את סוג האחסון ולשלוט במשאבים שלו ביתר קלות.
מלבד זאת, ניתן לבחור שהשרת הראשי יהיה השרת הקרוב ביותר אלינו, וכך למעשה לקבל את רוב היתרונות של חברות אחסון ישראליות בלי החסרונות כמו למשל מחיר הרבה יותר גבוה או מגבלות מוזרות כמו נפח תעבורה.
יתרון נוסף הוא שניתן להעביר אתר במהירות מסביבות פיתוח נפוצות אל השרתים של Cloudways, משהו שהוא לא כל כך טריוויאלי בעולם אחסון האתרים.
מודל התמחור של Cloudways
בשל האופי הדינאמי, מודל התמחור של Cloudways שונה מזה של חברות אחסון אחרות ומתבסס על כמות המשאבים שאתם זקוקים להם. כאשר תיכנסו לעמוד התמחור, תוכלו לראות שלכל ספק ענן ישנם מחירים מעט שונים. החבילות הכי זולות מתחילות מ-12$ וכוללות אחסון פשוט של 25GB עם 1TB תעבורה (או ברמות האלו).
החבילות המתקדמות יותר לא רק מגדילות את המספרים האלו, אלא גם את הזיכרון בשרת וכוח העיבוד שלו.
אם האתר שלכם הוא אתר פשוט, סביר להניח שהחבילות הזולות יספיקו לכם. אחרת תרצו לבחור בחבילות יקרות יותר של שרתים וירטואליים.
בכל אופן, אם תיכנסו לקישור הזה תוכלו לקבל הנחה למחירים הרשומים לחודשים הראשונים של האחסון שלכם.
אז איך בדיוק מבצעים מעבר אל Cloudways?
קודם כל נכנסים לאתר הראשי של Cloudways (מן הסתם) ולוחצים על הכפתור הירוק, Start Free. פתיחת חשבון תאפשר לכם להתנסות בשירותים של Cloudways לשלושה ימי ניסיון גם בלי הזנת פרטי אשראי.
לאחר מכן ניתן להיכנס עם חשבונות שונים בשירותים אחרים כמו למשל חשבון הגוגל שלכם, לינקדין או Github. מלאו את הפרטים שלכם ושלחו את הטופס (השליחה יכולה לקחת כמה שניות, לא לדאוג…).
לאחר מכן יציעו לכם להשתתף בתוכנית אפילייט , אם זה לא רלוונטי, המשיכו הלאה.
פתיחת שרת
בקלאודוויז דברים פועלים בצורה קצת שונה מאשר בדרך כלל: במקום לפתוח חבילת אחסון, אנחנו למעשה בוחרים לחשבון שלנו (שכרגע הוא ריק) שרת חדש. בתוך כל שרת אנחנו יכולים למקם אתרים שהם למעשה אפליקציות.
כשנפתח את השרת הראשון שלנו, נוכל לבחור את מערכת ניהול התוכן או סביבת הפיתוח, אלו האפשרויות שעומדות בפנינו:
- וורדפרס בגרסה האחרונה / וורדפרס מולטיסייט או גרסה "נקייה" בלי האופטימיזציה של Cloudways
- ווקומרס (למעשה וורדפרס + תוסף חנות וירטואלית)
- אתר PHP
- Laravel (PHP Framework)
- מג'נטו (עוד מערכת לניהול חנות וירטואלית, מיועדת בעיקר לחנויות גדולות שצריכות הרבה משאבים)
לצורך הדוגמה נבחר באתר WordPress מכיוון שאלו האתרים הנפוצים ביותר.
שימו לב שכבר בשלב זה תוכלו לראות כמה יעלה לכם האחסון של האתר
לאחר מכן ניתן שם לאפליקציה ולשרת ונבחר באיזה שירות ענן אנחנו מעוניינים. שירות הענן שנבחר ישפיע באופן ישיר על מיקומי השרתים שיהיו זמינים לנו והגודל אותו נוכל לבחור. (השרתים שרלוונטיים לישראל הם שרתים אירופאים. רוב השרתים באסיה הם במזרח הרחוק).
כמו כן עלינו לתת שם לפרויקט בו תשב האפליקציה. אם אתם מנהלים רק אתר אחד, זה לא ממש משנה.
אחרי בערך 5 דקות השרת יהיה מוכן לעבודה, זהו המסך שאתם אמורים לראות:
כעת אפשר להעביר את האתר באמצעות תוסף Cloudways לוורדפרס. התוסף נמצא בספריית התוספים אליה תוכלו להגיע ממסך התוספים שלכם.
חשוב: בשלב זה אתם לא חייבים לשנות את ה-DNS של הדומיין כדי לבדוק שההעברה עובדת כמו שצריך. Cloudways ייתן לכם כתובת אתר זמנית איתה תוכלו לעבוד.
התקנת תוסף WordPress
התקנת תוסף WordPress מתבצעת דרך מסך התוספים של וורדפרס. חפשו " Cloudways WordPress Migrator" והתקינו את התוסף. הוא אמור להציג את מסך המעבר אוטומטית. אם זה לא קורה, תוכלו למצוא אותו תחת התפריט הראשי של WordPress וללחוץ עליו.
כאן אתם יכולים לבחור בהעברה דרך צוות התמיכה במידה וכבר רכשתם חבילת אחסון אחרי שלושת הימים שמיועדים להתנסות, או לעשות זאת בעצמכם.
במסך הראשון מלאו את כתובת הדואר האלקטרונית שלכם. במסך הבא מלאו את הפרטים על פי פרטי האפליקציה ב-Cloudways ופרטי השרת שפתחתם. ניתן לגשת אליהם דרך תפריט Applications ו-Servers בהתאמה, או לעבור ביניהם דרך המתג העליון בצבע צהוב.
העברת השדות צריכה להיראות כך:
- הכתובת תחת Application URL (או שם הדומיין שלכם) ממסך האפליקציות אל שדה Destination Site URL (כדי לראות את הכתובת המלאה לחצו על החץ הקטן והעתיקו את הכתובת בלי wp-admin בסוף).
- כתובת ה-IP תחת Public ID ממסך השרת אל שדה SFTP Host/Server Address
- הערך של DB Name בתוך MYSQL ACCESS שבתוך מסך האפליקציות אל שדה Database Name
- הערך שליד Username במסך השרת אל שדה SFTP Username
- הערך של Password במסך השרת אל SFTP Password
את HTTP Auth enabled יש להשאיר על No. כנ"ל לגבי Source site information
אם עשיתם את הכול נכון, אתם אמורים לראות את המסך הזה:
באתרים גדולים התהליך יכול לקחת אפילו כמה שעות. אתם יכולים לסגור את הדפדפן, תקבלו הודעת דואר ברגע שהתהליך הסתיים.
אם מתקבלת הודעת שגיאה, פתחו כרטיס תמיכה. אל תנסו לבצע את התהליך שוב מכיוון שתצטרכו למחוק את האפליקציה הקיימת ולפתוח חדשה…
המסך הסופי אמור להיראות כך:
אבטחת האתר
אבטחת האתר נעשית ברמת האפליקציה. Cloudways יכולה ליצור בעבורכם תעודת אבטחה חינמית דרך השירותים של Let's Encrypt אשר מספקת תעודות אבטחה בסיסיות בחינם. התהליך הוא פשוט מאוד ומתבצע דרך תפריט SSL Certificate.
תוכלו כמובן גם להשתמש בתעודת האבטחה הקיימת. במקרה זה התחברו לחשבון שלכם אצל החברה שסיפקה לכם את תעודת האבטחה וקחו משם את הפרטים. אם האתר אותו העברתם כבר היה מאובטח, הפרטים של תעודת האבטחה אמורים להימצא גם במסך המתאים בממשק ניהול השרת כגון Directadmin או Plesk (לא מערכת ניהול התוכן).
העברת הדומיין
על מנת להפנות את הדומיין לשרתים של Cloudways, אתם צריכים להיכנס לאפליקציה (האתר) הרלוונטי , לבחור ב-Domain Management בתפריט הצדדי ולהקליד את הדומיין שלכם בטופס.
מלבד זאת אתם צריכים להוסיף רשומות DNS אצל רשם הדומיין שלכם. במקרה של Cloudways הפעולה הזו מעט יותר מורכבת מהסיבה הפשוטה שאי אפשר פשוט להוסיף DNS Name של Cloudways לרשומות ה-DNS הפשוטות, אלא חייבים להוסיף רשומות DNS מתקדמות.
לרוע המזל, ישנם רשמי דומיינים ישראלים כמו Livedns שלא מאפשרים לגשת לניהול מתקדם במידה וה-DNS Name שונה משלהם, ולכן אתם צריכים להחזיר את ה-DNS Name לברירת המחדל (למעשה להפנות לרשם הדומיין עצמו, לדוגמה park1.livedns.co.il ו-park2.livedns.co.il) ורק אז תוכלו לנהל את הרשומות המתקדמות.
הפעולות האלו מעט מסובכות ולכן נפנה אתכם למדריך מפורט בעברית (לא שלנו) בחברת easycloud , שלמעשה לוקחת את cloudways ומלבישה עליה מערכת ניהול בעברית.
אם הרשם דומיין שלכם הוא אמריקאי, ל-Cloudways יש מדריך משלהם:
יצירת סביבת פיתוח
אם יש לכם אתרים מורכבים או שאתם מפתחים קוד מותאם אישית לאתר וורדפרס (לדוגמה), לעיתים נוח יותר לפתח את האתר על המחשב המקומי ורק לאחר מכן להעלות אותו לחברת האחסון על מנת להימנע ממצבים שבהם גולשים (או גוגל) ייחשפו לאתר שמחזיר שגיאות.
ב-Cloudways אפשר ליצור סביבת פיתוח פנימית באמצעות תפריט Staging Management שתהיה נפרדת מהאתר החי. ברגע שתלחצו על יצירת סביבת פיתוח במסך זה, תתבקשו לבחור את השרת עליו תשב סביבת הפיתוח. כמו עם שאר התהליכים אצל Cloudways, זה יכול לקחת כמה דקות.
לאחר התהליך תיווצר אפליקציית מראה על השרת שתקבל דומיין פנימי משלה ובה תוכלו לבצע את כל הפעולות שתרצו. ברגע שתחליטו להעלות את התוכן של האפליקציה הזו לאפליקציה החיה, פשוט היכנסו לתפריט שוב ובחרו ב-Push ("דחיפה"). תוכלו גם לבצע את ההפך באמצעות Pull.