איך מחזירים סרטונים מהאתר לתוצאות החיפוש (והאם זה שווה את המאמץ)?

זה לא מסוכן להעלות הרבה עמודים עם מעט תוכן?

עד כה הסברה הייתה שכן, גם לגבי תמונות וגם לגבי סרטונים. הסיבה היא שעמודים שאין בהם שום דבר חוץ ממדיה הם עמודים עם תוכן דל, וגוגל לא בדיוק אוהב תוכן דל (או לפחות ככה חשבנו). יש כאן בהחלט סתירה מסוימת, אבל כדאי גם לציין שמכיוון שמדובר באופטימיזציה ברמת ה-On Page , אין כאן משהו שאי אפשר לשנות בחזרה. כלומר, אם האתר מתחיל לרדת בדירוגים ואין שום גורם אחר לכך שאפשר לחשוב עליו, אפשר פשוט להסיר את העמודים האלו.

אז איך בכל זאת להשתמש בווידאו באתר שלכם בצורה אפקטיבית?

בהתאם לשינויים של גוגל זה מה שאנחנו ממליצים לעשות:

1.חלק מהעמודים שגוגל מתארת כעמודים ייעודים עדיין יכולים להיות רלוונטיים. לדוגמה:

  • עמוד נחיתה עם סרטון שלא העליתם לאתרים אחרים (בהם קשה יותר למשוך את הגולש למלא טופס באתר שלכם)
  • טריילרים של סרטים לרכישה אפשר לשים בעמוד ייעודי וגם להעלות לאתרים חיצונים (הרכישה בכל מקרה מתבצעת מהאתר שלכם)
  • סרטונים מארכיון לצפייה חופשית שאתם רוצים שיישארו בלעדיים לאתר שלכם אפשר להעלות רק אליו ולהשתמש בנגנים בסיסיים.

2.עמודים עם רלוונטיות גבוהה לנושא של הסרטון המוטמע יכולים להופיע עדיין מעליו בתוצאות גם הוא מגיע במקור מאתר אחר. לכן אל תהססו לשלב סרטונים באתר כמו שעשיתים עד היום.

איך אני מוודא שגוגל יזהה את הסרטון בעמוד?

אם אתם מסתמכים על סרטונים מאתרים חיצונים, סביר להניח שאתם לא צריכים לעשות שום דבר חוץ מלבדוק שגוגל מזהה את העמודים כעמודים ייעודים דרך ה-Search Console. לעומת זאת, אם אתם עושים שימוש בנגנים פנימיים והקובץ יושב על השרת שלכם, כדאי לכם לסמן אותם בתוך הקוד של העמוד או דרך מפת אתר לווידאו.  

הנה סיכום של ההמלצות של גוגל עצמה:

1.אם הסרטון יושב על השרת שלכם, וודאו שהוא בפורמט מוכר (בערך כל דבר מעשרים השנה האחרונות כולל MOV ו-WMV).

2.אל תשתמשו ב-URLים שטובים רק לזמן קצר כמו כאלו שמתארחים באתרים להעלאת קבצים או רשתות CDN מסוימות.

3.אל תחסמו את הסרטונים דרך robots.txt או noindex (אפשר לתת גישה לספריה או לקבצים רק לבוט של גוגל אם אתם לא רוצים שהסרטונים יגיעו לאתרים אחרים).

4.וודאו שהתצוגה המקדימה (Thumbnail) היא ברזולוציה של60×30  פיקסלים לכל הפחות ועם 80% פיקסלים שקופים למחצה (ערך של מעל 250).

5.השתמשו בהגדרות הנכונות בקוד ה-HTML או במפת אתר לווידאו (אותה אפשר ליצור בחינם דרך התוסף הזה).

לסיכום

השינוי בגישה של גוגל להצגת סרטונים מאתרים הביאה לכך שעמודים רבים שכללו סרטונים הפסיקו להופיע כתוצאות ווידאו בתוצאות החיפוש. כעת גוגל מעדיפה עמודים שבהם הסרטון הוא האלמנט המרכזי גם אם הם דלים יחסית בתוכן. אם אין סיבה טובה ליצור עמודים כאלה, עדיף להשאיר את העמודים הקיימים כי הם עשויים עדיין להופיע במקומות גבוהים בתוצאות החיפוש הרגילות." מנגד, אם סרטונים הם חלק מרכזי באתר שלכם (לדוגמה, ארכיונים של סרטונים) ואתם לא רוצים להעלות אותם לאתרים אחרים כמו יו-טיוב, עמודי סרטונים ייעודים יכולים להיות רעיון טוב כדי לקבל עוד חשיפה בתוצאות החיפוש. בכל מקרה, אם אתם עושים שימוש בנגן מותאם אישית, שימו לב לכל הדרישות הטכניות של גוגל.

איך מחזירים סרטונים מהאתר לתוצאות החיפוש (והאם זה שווה את המאמץ)?