אופטימיזציית מהירות עמוד - איך לייצר עמוד סופר מהיר?
אופטימיזציית מהירות עמוד - איך לייצר עמוד סופר מהיר?

בעיות שעשויות להאט את האתר שלכם

מיהם כמה מהאשמים הנפוצים ביותר בהאטת אתרי אינטרנט?

  1. בראש ובראשונה תמונות. קבצי תמונות גדולים וכבדים הם האשמים הגדולים ביותר בהאטת מהירות טעינת עמודים באתר.
  2. פתרון האחסון עשוי לגרום לבעיות מהירות.
  3. תוספים (פלאגאינים), אפליקציות ווידג’טים למיניהם. באופן כללי כל סקריפט של צד שלישי המותקן ורץ באתר יכול להאט את זמני הטעינה.
  4. תבנית האתר או קבצים גדולים אחרים מעבר לכך ואשר יכולים מאוד להאט טעינת עמוד.
  5. הפניות (Redirects) – מספר הקפיצות הדרושות כדי להגיע לעומד אינטרנט גם יאטו את הטעינה והצגת התוכן.
  6. ה-JavaScript, מיד ניכנס לזה יותר לעומק.

כל הדברים שציינו להלן יכולים להיות קשורים ולהשפיע על מהירות טעינת עמודי האתר. לכן אנו צריכים לעבור על כמה משאבים וכלים הקשורים לנושא, על כמה מדידות חשובות של מהירות האתר ומה המשמעות שלהן ולבסוף גם על כמה מהדרכים שיכולות לשפר את מהירות טעינת העמודים באתר שלכם.

כלים ומשאבים לגבי מהירות עמודי אינטרנט

המשאבים העיקריים שנציין ונשתמש בהם כאן הם כלים והצעות אופטימיזציה מטעם גוגל. מה שמעניין במשאבים ובנתונים המתקבלים הוא שאנו זוכים לראות מה הדאגות של מנוע החיפוש עצמו בכל הנוגע למהירות אתרים וממש מתחילים לראות את השינוי לכיוון חוויית המשתמש עצמה. בכל מקרה עלינו לחשוב על זה כאשר אנו בונים אתר, יוצרים תוכן ומקדמים אתר. אך מבחינת מהירות טעינת האתר, בראש ובראשונה יש לשאול ולהבין, כיצד זה משפיע על הגולשים המגיעים לאתר שלכם, ושנית איך נוכל לקבל את היתרון הכפול מכך שגוגל יתפוס את האתר כאיכותי יותר?

אנו יודעים כי גוגל מציע שאתר ייטען בטווח זמן מירבי של 2-3 שניות. כמה שיותר מהר, יותר טוב כמובן. אך זהו הטווח הכללי שאנחנו מכוונים אליו, לכל הפחות. אנו גם לגמרי מציעים להסתכל על זה מנקודת מבט תחרותית. הכניסו כמה מהמתחרים הישירים שלכם לכמה מכלי בדיקת מהירות אתר אלו ודרגו את מטרות המהירות שלכם בהשוואה לתוצאות של התחרות בתעשייה שלכם.

דו”ח חוויית המשתמש של כרום

כאן מדובר על נתונים ממשיים ממשתמשים בדפדפן כרום. למרבה הצער, פיצ’ר זה לא זמין לאתרים גדולים ופופולאריים, אך בהחלט אפשר לקבל מהכלי נתונים ממש טובים. הכלי הזה נמצא בתוך ממשק BigQuery, כך שנדרש ידע מסוים ב-SQL.

Lighthouse

מערכת Lighthouse היא מהמועדפות שלנו, היא זמינה ישירות בכלי הפיתוח של כרום (Dev Tools) וגם כתוסף לכרום. אם אתם בעמוד אינטרנט ואתם מקליקים על Inspect Element (בדוק אלמנט) ופותחים את ה-Dev Tools של כרום, בלשונית הימנית ביותר תחת תגית Audits, אתם יכולים להריץ דו”ח Lighthouse ישירות מהדפדפן שלכם.

אופטימיזציית מהירות עמוד - איך לייצר עמוד סופר מהיר?

מה שאנחנו אוהבים במערכת של Lighthouse הוא שהיא נותנת דוגמאות ספציפיות מאוד ודברים שתוכלו לתקן כדי לשפר את מהירות האתר. עובדה מעניינת היא שהמערכת ממוקדת מראש על משתמשי מובייל ושהיא מוגדרת אוטומטית על דימוי גלישה מסביבת 3G. אצלנו אוהבים גם לבצע בדיקה תחת ההגדרה של Applied fast 3G, כי כך Lighthouse מבצעת בדיקת הרצה אמיתית של טעינת אותו עמוד. זה לוקח יותר זמן אך נראה שכך מתקבלות תוצאות מדויקות יותר. טיפ שטוב לדעת.

אופטימיזציית מהירות עמוד - איך לייצר עמוד סופר מהיר?

Page Speed Insights – תובנות מהירות עמוד

המערכת של Page Speed Insights היא ממש מעניינת. היום היא משלבת גם דו”ח חוויית משתמש של כרום. אבל אם אתם לא אתר גדול, זה כנראה אפילו לא ימדוד את מהירות האתר המעשית שלכם. המערכת תסתכל כיצד האתר שלכם מוגדר ובנוי ותספק משוב בהתאם לכך וגם תדרג אותו. פרט חשוב להיות מודעים אליו. למרות המגבלות לאתרים קטנים יותר, הכלי של Page Speed Insights עדיין מספק ערך טוב.

בדקו את מהירות וביצועי האתר שלכם במובייל

במסגרת ממשק Think with Google קיים כלי ייעודי לבדיקת מהירות טעינת אתרים בסביבת מובייל, אשר נקרא Test My Site. זהו כלי מעולה מכיוון שהוא מודד ספציפית את מהירות האתר שלכם במובייל. אחרי הרצת הבדיקה על כתובת האתר שלכם, תוכלו לגלול למטה ולקבל הצעות ומידע מעניין הקשור ישירות ל-ROI של האתר שלכם מבחינת המרות ושיפור חוויית המשתמש. בכלי הזה רואים את גוגל ממנפים מדידות מהעולם האמיתי וקושרים אותו הלאה לאחוז האנשים שאתם מאבדים בגלל שהאתר שלכם איטי.

כלים נוספים ואיכותיים, אך שאינם כלים חינמיים של גוגל, הם למשל Pingdom ו-GTmetrix. הם מספקים נתונים ומידע שהכלים של גוגל לא נותנים ובכך מציגים תמונה מקיפה ומדויקת יותר לגבי אפשרויות אופטימיזציית מהירות עמוד.